Îndepărtarea ateromului cu laser
Îndepărtarea ateromului cu laser

Îndepărtarea ateromului cu laser
Ateromul este un neoplasm asemănător unei tumori, al cărui rezultat este o blocare a canalului glandei sebacee.

Datorită faptului că glandele sebacee sunt localizate pe întregul corp, ateroamele pot apărea în toate părțile corpului fără excepție, dar cel mai frecvent pot apărea în zona scalpului, zona gurii și bărbiei, gât, spate și zona genitală.

Îndepărtarea ateromului cu laser
Ateromul este un neoplasm asemănător unei tumori, al cărui rezultat este o blocare a canalului glandei sebacee.

Datorită faptului că glandele sebacee sunt localizate pe întregul corp, ateroamele pot apărea în toate părțile corpului fără excepție, dar cel mai frecvent pot apărea în zona scalpului, zona gurii și bărbiei, gât, spate și zona genitală.

Ce este ateromul?
Ateroamele sunt formațiuni rotunjite dens elastice, cu contururi clare și o nuanță translucidă, situate sub suprafața pielii. O caracteristică distinctivă a acestui neoplasm este inactivitatea și lipsa de durere aproape completă. Dimensiunea ateromului poate depăși 5 mm și crește până la 4 cm.

Pericolul ateroamelor constă în faptul că de foarte multe ori aceste neoplasme sunt predispuse inflamației, ceea ce poate duce ulterior la supurație. Odată cu supurația, pot apărea dureri și roșeață, precum și edemațiere cu o creștere bruscă a temperaturii la 37,5 - 38 de grade. În timpul supurației, se ateromul poate sparge, cu eliminare de lichid purulent.

Adesea, printre persoanele care suferă de transpirație excesivă, acnee, seboree, pot apărea ateroame secundare, care sunt situată de obicei pe obraji, gât, în spatele pliului urechii, piept și aripile nasului.

Dificultatea în diagnosticarea ateromului constă în faptul că este foarte ușor să-l confundați cu manifestarea altor neoplasme asemănătoare tumorilor. Prin urmare, diagnosticul de aterom ar trebui efectuat exclusiv de către un specialist.

De ce este necesar de înlăturat ateroamele?
Ateromul poate provoca disconfort estetic deoarece apare adesea pe zone deschise ale corpului, cum ar fi fața, gâtul, fruntea, pleoapa.

De asemenea, o indicație pentru excizie poate fi supurația ateromului. În acest caz, cel mai bine este să consultați imediat un medic. Deoarece dacă amânați tratamentul, acest lucru poate duce la complicații.

Ateroamele secundare pot erupe de sinestătător, formând un ulcer profund care nu se vindecă. În unele cazuri, ateromul se poate dezvolta într-un neoplasm malign al pielii. În astfel de cazuri, îndepărtarea ateromului este pur și simplu necesară.

Îndepărtarea cu laser a ateromului
Îndepărtarea ateromului de pe față cu un laser se realizează prin metoda de distrugere a țesutului neoplasmic împreună cu capsula. În acest caz laserul are mai multe avantaje:

Este sigur. Nu există riscul de deteriorare a țesuturilor sănătoase. Adâncimea de penetrare a fasciculului laser este controlată.
Fără cicatrici ale țesuturilor.
Procedura este complet nedureroasă, se efectuează sub anestezie locală.
Nu există riscul de deteriorare a țesuturilor din jurul ateromului, deoarece îndepărtarea ateromului cu laser este o metodă fără contact.
Este steril. Probabilitatea de a obține o infecție este zero, deoarece laserul, prin modalitatea sa de lucru, de fapt dezinfectează.
Fără sângerare. Unda de laser oprește instantaneu sângerarea din vase.
Procedura nu durează mult timp. Neoplasmele mici pot fi îndepărtate într-un minut.
Reabilitarea durează doar câteva zile.

Ce să faci după îndepărtarea ateromului?
După îndepărtarea cu laser a ateromului, trebuie să urmați cu atenție toate recomandările medicului.

prelucrarea zonei pentru a nu infecta plaga
nu îndepărtați de sinestătător crusta de pe rană
nu aplicați produse cosmetice la locul intervenției în primele zile după procedură.

Durata perioadei de reabilitare depinde de dimensiunea ateromului care a fost excizat. Cu cât este mai mare, cu atât procesul de vindecare este mai lung. Sub rezerva tuturor recomandarilor specialistului, plaga se vindecă complet în 2-3 săptămâni.

Contraindicații și efecte secundare

Spre deosebire de metodele chirurgicale și de unde radio, îndepărtarea cu laser nu are contraindicații. Ateromul poate fi îndepărtat în prezența unor boli care interzic intervenția chirurgicală clasică, laser-ul va îndeparta formațiunea în doar câteva minute.
Medicii în care poți avea încredere!
" Rolul medicului terapeut este destul de complex, iar a avea pacienți mulțumiți înseamnă a oferi cu multă grijă o asistență medicală de calitate, care să fie adaptată nevoilor individuale. De aceea, noi depunem tot efortul pentru ca să vă bucurați de o sănătate mai bună! "

  • Olesea Prisăcaru
    Director general
    Specialist în tratamentul arsurilor
    Chirurgia plastică reconstructivă
    Doctor în științe medicale
    Conferențiar universitar
Prețuri
Îndepărtarea ateromului cu laser - I categorie - 3600 MDL
Îndepărtarea ateromului cu laser - II categorie - 4400 MDL
Îndepărtarea ateromului cu laser - III categorie - 6500 MDL