Noutăți

Operație unicală de reconstrucție a degetelor mâinii efectuată cu succes la Forum Clinic!

La Forum Clinic a fost efectuată o intervenție unică și complexă din punct de vedere chirurgical. Roman, un copilaș de 5 ani, după un traumatism termic pe care l-a suportat, a fost operat cu succes și gratuit de către o echipă multidisciplinară (medic anestezist, medic plastician, microchirurg).
Intervenția a presupus redarea funcționalității ambelor antebrațe, prin reconstrucția tendoanelor, a mușchilor și a nervilor degetelor mâinii, totodată, medicii noștri chirurgi s-au axat pe obținerea unei ameliorări estetice și readucerea pacientului la modul lui obișnuit de viață.
Maxim Melenciuc (medic microchirurg) a menționat: „Micul nostru pacient avea degetele grav deformate după arsuri și era necesară o operație urgentă. În august am făcut prima intervenție chirurgicală gratuită, acum am efectuat și a doua etapă, la mâna stângă. A fost mai dificilă, operația a durat 5 ore și a decurs bine.”
Operațiile de reconstrucție plastică după traumatismele termice sunt extrem de necesare, sunt intervenții pentru care părinții deseori sunt nevoiți să se adreseze la spitalele de peste hotarele țării. Acum însă putem oferi un astfel de tratament la noi acasă!